Review: GP van Brazilie

GP Brasil 2011
Mark Webber sluit het Formule 1 seizoen 2011 af met een winst op Interlagos.

Afgelopen zondag was het reeds zover, de laatste race van het Formule 1 seizoen. Een seizoen gedomineerd door Sebastian Vettel, de jonge Duitser die zijn wereldtitel voor een jaar verlengde. Het kampioenschap was reeds snel beslist, maar toch werden we nu en dan nog getrakteerd op hevige duels. En ook Sebastian Vettel bleef er keer voor keer voor gaan, vol ambitie in het nastreven van meerdere records. Dit weekend verpulverde hij dat van Nigel Mansell door voor de 15de maal dit seizoen de snelste kwalificatietijd neer te zetten. Teamgenoot Mark Webber mocht de eerste startrij vervolledigen. Beide McLarens volgden op 3 en 4.

GP Brasil 2011 - Start

We kregen een droge start op Interlagos, in tegenstelling tot wat iedereen beweerde. Er zou regen komen, sowieso. De hemel zag er inderdaad even zeer dreigend uit, maar het circuit werd door de weergoden gespaard. Enigszins jammer, Bernie Ecclestone had immers regen besteld. Kunstmatig een circuit besproeien zit er echter niet meteen in, dus ook de F1-meister himself moest er zich bij neerleggen. Op het droge wegdek kwamen beide Red Bulls uitstekend uit de startblokken, Vettel zoefde ervandoor. Fernando Alonso, die op vijf startte, slaagde erin Lewis Hamilton te verrassen en passeerde hem.

GP Brasil 2011 - Fernando Alonso

Alonso had zoals steeds dit seizoen het mes tussen de tanden en opende de jacht vervolgens op Jenson Button. Enkele ronden later ging hij buitenom en verschalkte de Brit op wonderschone wijze. Vettel en Webber hadden echter reeds een zekere voorsprong opgebouwd, zij waren aldus nog veilig voor de Spanjaard. De wereldkampioen onder de twee leek trouwens opnieuw op weg naar een overwinning, tot het team hem helaas moest meedelen dat de versnellingsbak vreemde kuren vertoonde. Vettel reed even door alsof werd het niet gezegd, maar moest uiteindelijk toch tempo minderen. Teamgenoot Webber kon zo passeren, op weg naar zijn eerste overwinning van het seizoen.

GP Brasil 2011 - Mark Webber

In de slotfase kregen we nog een wraak-duel tussen Alonso en Button te zien. Na zijn laatste stop dreef de Brit zijn McLaren tot het uiterste en heroverde de derde positie. Hamilton viel jammer genoeg uit met een kapotte bak. Vettel inhalen zat er niet meer in voor Button, aangezien daarvoor enige ronden ontbraken. Alonso werd vierde, Massa kwam als vijfde thuis.(Foto’s:F1Fanatic)

GP Brasil 2011 - Podium

Resultaten

Pos. Rijder Team Tijd
1. auMark Webber Red Bull 1:32:17.464
2. deSebastian Vettel Red Bull +16.983
3. ukJenson Button McLaren +27.638
4. esFernando Alonso Ferrari +35.048
5. brFelipe Massa Ferrari +1:06.733
6. deAdrian Sutil Force India +1 Ronde
7. deNico Rosberg Mercedes +1 Ronde
8. ukPaul di Resta Force India +1 Ronde
9. jpKamui Kobayashi Sauber +1 Ronde
10. ruVitaly Petrov Lotus Renault +1 Ronde
11. esJaime Alguersuari Toro Rosso +1 Ronde
12. chSebastien Buemi Toro Rosso +1 Ronde
13. mxSergio Perez Sauber +1 Ronde
14. brRubens Barrichello Williams +1 Ronde
15. deMichael Schumacher Mercedes +1 Ronde
16. fiHeikki Kovalainen Team Lotus +2 Ronden
17. brBruno Senna Lotus Renault +2 Ronden
18. itJarno Trulli Team Lotus +2 Ronden
19. beJerome d’Ambrosio Virgin +3 Ronden
20. auDaniel Ricciardo HRT +3 Ronden

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...