Preview: BMW 3-Reeks Touring (F30)

Nieuwe BMW 3-Reeks Touring
BMW lanceerde zonet een nieuwe BMW 3-Reeks. Volgend jaar mogen we dus een nieuwe 3-Reeks Touring verwelkomen.

UPDATE: De 3-Reeks Touring is officieel! En ziet eruit zoals hier voorspeld werd!

De inmiddels zesde generatie van de BMW 3-Reeks is groter, efficiënter en dynamischer dan zijn voorganger. Hij is iets breder geworden waardoor hij er niet enkel stoerder uitziet, maar ook een beter rijgedrag vertoont. Zoals dat voor elke BMW geldt, is ook hier de 50:50 gewichtsverdeling een feit. De kofferruimte van de BMW 3-Reeks Sedan nam met 20 liter toe in vergelijking met zijn voorganger. Of de BMW 3-Reeks Touring ook meer kofferruimte zal krijgen, is nog niet duidelijk.

Onder de motorkap verwachten we hetzelfde gamma als bij de Sedan-versie. De instapper van het dieselgamma is dus een 2.0 liter groot blok met 163 pk. Wie voor een benzinemotor kiest, krijgt de keuze tussen een versie met 245 pk en 306 pk. Later zullen nog andere motoren het gamma aanvullen. Op gebied van looks zien de schetsen van de 3-Reeks Touring er alleszins niet slecht uit. Ze vertonen behoorlijk wat gelijkenissen met de vorige 3-Reeks Touring, toch blijft het nieuwe model een zekere identiteit behouden. (via TC)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...