Over & Out voor Maybach

Over & out voor Maybach
Wat ooit begon als een poging om het vuur aan de schenen van Rolls-Royce te leggen, eindigt in 2013.

Maybach verkoopt al langer niet goed en bij Mercedes vinden ze het dus ook overbodig om het merk kunstmatig in leven te houden. Dat wil echter niet zeggen dat Mercedes de markt van luxesleeën zal verlaten. De bedoeling is dat er van de volgende S-Klasse 3 varianten komen met een verschillende wielbasis. De absolute topversie, de S600 Pullman, zou een vervanging worden voor de leegte die de Maybach zal openlaten in 2013.

Maybach werd in 2002 terug in het leven geroepen na verschillende pogingen om Bentley en Rolls-Royce in huis te halen. Keer op keer mislukten die pogingen, wat Mercedes ertoe aanzette de merknaam Maybach van onder het stof te halen. Ondanks het feit dat Mercedes alles uit de kast haalde, slaagde Maybach er niet altijd even goed in de harten van het rijke klantenpubliek te winnen. (via AC)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Over & Out voor Maybach"

  1. kristofl 28-11-2011 om 17:30

    Ik vind de auto’s er beetje uitzien als die ‘chinese rip-offs’ van Mercedes… het logo komt niet mooi over en zien er uit als een vorige vorige generatie S-klasse… Goeie keuze om Mercedes zelf nog wat ‘hoger’ te positioneren.

  2. mrnix 28-11-2011 om 19:11

    @kristofl: zeker en vast ‘chinese rip-offs’ je krijgt er zelfs een chineesje bij als je naar de foto kijkt 😉 maar toch jammer langs een kant

Reageer

Reactie aan het plaatsen...