Meer info: Lexus GS450h

Lexus GS450h
Lexus toonde ons de GS450h op het autosalon van Frankfurt, maar kon ons jammer genoeg geen prestatiecijfers opgeven. Nu is dat wel het geval.

Onder de motorkap ligt een V6-motor die bijgestaan wordt door een elektromotor. Het geheel zorgt voor 343 pk. Volgens Lexus cijfers die eigen zijn aan een V8-motor, maar dan gecombineerd met het verbruik van een viercilindermotor. Nul naar honderd doet hij in 5,9 seconden en dat cijfers is ook zijn verbruikscijfer. Hij drink theoretisch zo’n 5,9 liter benzine per 100 km. De uitstoot van 137 gram CO2 per km is uitzonderlijk laag voor dergelijke prestatiecijfers. De topsnelheid komt neer op 250 km/u.

Aan de buitenkant ziet de Lexus er een stuk sportiever uit dan we van Lexus zouden verwachten. Dankzij de strakke lijnen van de neus ziet de Lexus GS450h er uiterst sportief uit. Aan de binnenkant ziet ook het interieur er moderner uit dan ooit, iets wat we ook niet direct van Lexus gewoon zijn. De Lexus GS450h is Europeser dan ooit, laat ons voor Lexus hopen dat zich dat vertaalt in mooie verkoopscijfers.

Lexus GS450h

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...