Jaguar XF Sportbrake: dat werd tijd!

Jaguar XF Sportbrake
De Jaguar XF werd in 2007 voorgesteld aan het grote publiek. Anno 2012 zullen we – eindelijk – een Jaguar XF Sportbrake mogen verwelkomen.

Dat doen de eerste spyshots van het nieuwe model toch vermoeden. Jaguar zal in de toekomst concurrentie kunnen bieden aan veelverkopers als de Audi A6 Avant, BMW 5-Reeks Touring en Mercedes E-Klasse Estate. De voorkant van de Jaguar XF Sportbrake zal identiek zijn aan die van de huidige Jaguar XF, aan de achterkant zullen we licht aangepaste lichtunits vinden, die geïnspireerd zijn op het huidige design. Ook al is de Jaguar XF nog in camouflage gehuld, het lijnenspel van dit nieuwe model kunnen we al duidelijk waarnemen.

Onder de motorkap zullen dezelfde motoren liggen die in de Jaguar XF liggen. De instapmotor is een 2.2 liter grote dieselmotor met 163 of 190 pk die we eerder testten en positief beoordeelden. Iets hoger in het gamma ligt een 3.0 liter grote dieselmotor die 245 pk uitbraakt, maar de absolute topper is een 5.0 liter grote V8-motor die 385 pk levert. Of er een XFR Sportbrake komt met 510 pk is niet duidelijk, misschien krijgen we daarover meer info op het autosalon van Genève in 2012. Daar zal Jaguar haar nieuw modellen immers wereldkundig maken. (via AE)

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF 2.2.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF 3.0.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XFR. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...