Impressie: Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider Concept
Op de Alfa Romeo 4C Spider zelf is het jammer genoeg nog even wachten, in tussentijd vullen we onze tijd met deze impressie!

Zowel in Genève als in Frankfurt toonde Alfa Romeo ons dit jaar het prachtige 4C concept, dat op beide plaatsen goed onthaald werd. Op de effectieve productieversie en -planning is het wel nog even wachten, de meest positieve berichten spreken van eind 2012. Maar als we de planningsgeschiedenis van Alfa in het achterhoofd houden, nemen we beter aan dat we tijdens de zomer van 2013 van deze miniversie van de 8C Spider kunnen genieten. Na het typerende Alfa-rood en de verfrissende grijstint is een nieuw kleurtje zeker welkom.

Behalve zijn sexy lijnenspel en historische kleuren willen de Italianen met deze wagen Alfa Romeo terug op de kaart zetten in de Verenigde Staten. De volgende generatie MiTo en Giulietta zullen dan ook beperkte stijlkenmerken overnemen van de 4C Spider, wat we ook al terug zagen bij de 8C Competizione. Krachtbron van dienst wordt een nieuw blok gebaseerd op de huidige 1750TB met ongeveer 200pk. Combineer dat met een lichtgewicht van minder als 1.000kg, de plaatsing van de motor in het midden en deze Italiaan moet zo snel gaan als een komeet, zij het zonder het rijgedrag te verwaarlozen. Zelf schakelen zit er normaal gezien niet in, maar de MiTo met de TCT versnellingsbak bewees dat een automaat ook rijplezier kan bieden. Wij zijn alvast in blijde verwachting! (Via TS)

Alfa Romeo 4C Concept impressie

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: Alfa Romeo 4C Spider"

  1. Wolf 24-11-2011 om 13:09

    Sorry Alfa-Romeo, kunnen jullie je niet beter concentreren op de nwe 159 ipv deze, op zich leuke, auto waar zeker geen grote aantallen gemaakt van gaan worden. Volume is overleven…….

Reageer

Reactie aan het plaatsen...