Officieel: Abarth Punto Scorpione

Abarth Punto Scorpione
Abarth bundelt de krachten met Nitro en stelt in Bologna de Punto Scorpione voor.

In Bologna stelt Abarth de Punto Scorpione voor, een gelimiteerde editie gerealiseerd in samenwerking met Nitro. Dit is geen tuningmerk, maar een fabrikant van snowboards. Eerder een marketingstunt dus, maar met slechts 99 geproduceerde exemplaren wordt de Punto Scorpione een waar collector’s item. Elke wagen krijgt een tweekleurige Nero Scorpione livery aangevuld met een matzwarte motorkap en matzwart gespoten dak. Hier en daar zorgen glanzende accenten voor een exclusieve afwerking.

Onder de motorkap ligt ook hier een 1.4-liter turbomotor die een vermogen uitperst van 180 pk bij 5.750 toeren per minuut. Het koppel bedraagt 270 Nm en is reeds beschikbaar vanaf 2.500 toeren per minuut. In de Punto Scorpione zorgt dit blok voor een topsnelheid van 216 km/u, terwijl de sprint van 0-100 km/u slechts 7,5 seconden inneemt. Om de wagen sneller tot stilstand te brengen, werden de standaard remmen vervangen door zwevende, geperforeerde en zelfventilerende remschijven met contrasterende gele remklauwen. De Punto Scorpione beschikt verder over Koni schokdempers en kortere veerpoten. Achteraan vinden we een dubbele uitlaatpijp.

Binnenin overheersen de zwarte lederen Sabelt zetels het interieur, afgewerkt met contrasterende rode en gele stiksels. Dezelfde stiksels zijn terug te vinden op het lederen stuurwiel en bij de versnellingspook. Aluminium werd gebruikt voor de afwerking van de instaplijsten en de pedalen.

De gelimiteerde Punto Scorpione krijgt eveneens de “Abarth Nitro” winterkit, ook beschikbaar voor de reguliere Abarth Punto en Abarth 500. Deze kit bestaat uit 17-inch aluminium velgen met winterbanden, een magnetisch snowboardrek en een vergezellend Nitro snowboard, waarvan we de technische beschrijving even achterwege laten. Het pakket wordt tot slot vervolledigd door een camera, die je kan gebruiken voor het maken van onverantwoorde YouTube filmpjes of het vastleggen van je beste snowboardtricks.

Abarth Punto Scorpione

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...