Komt Lexus met GS-F als concurrent voor M5?

Lexus GS F-Sport
Lexus denkt eraan om een concurrent voor de BMW M5 te bouwen, op basis van de nieuwe GS.

Met de lancering van de nieuwe GS hoopt Lexus aan een meer sportief imago te werken. Om dat imago te bereiken wil het graag een concurrent voor de BMW M5 bouwen, met onder de motorkap een teruggeschroefde versie van de 4.8-liter V10 uit de LFA. Concreet zou de cilinderinhoud verkleind worden tot 4.6-liter, wat het totale vermogen op 450 pk zou brengen. Volgens Lexus leent het chassis van de nieuwe GS zich perfect tot sportieve prestaties.

Naast de komst van een eventueel topmodel werkt Lexus ook aan een nieuwe instapper voor de GS, die naast de GS350 en GS450h in het modelgamma opgenomen zal worden. De Lexus GS250 krijgt een 2.5-liter V6, het vermogen en de prestatiecijfers van deze benzineversie werden echter nog niet vrijgegeven. Voorlopig plant Lexus geen dieselversie voor de GS, al komen er wel nog meer hybrideversies om dieselrijders te verleiden.

Lexus GS 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...