Jaguar komt binnenkort met vierwielaandrijving

Jaguar XJ
In zijn queeste om aansluiting te vinden bij de heilige Duitse drievuldigheid wil Jaguar snel werk maken van vierwielaandrijving voor zijn modellen.

Wat hebben Audi, BMW en Mercedes alledrie gemeen? Juist, ze zijn alledrie vrij succesvol met vierwielaandrijving voor hun topmodellen. Audi heeft het concept nog het meest uitgemolken en gebruikt de legendarische Quattro-naam om vierwielaandrijving te promoten. Ook BMW en Mercedes zien wel graten in vierwielaandrijving op normale productiemodellen, zo kunnen zowat alle modellen bij BMW met xDrive uitgerust worden en biedt Mercedes op verschillende modellen 4Matic aan. Bij Jaguar hadden ze hier nooit iets tegenin te brengen, ondanks het feit dat zustermerk Land Rover alle techniek in huis heeft om zoiets te realiseren. Tot nu, want het merk wil zo snel mogelijk ook vierwielaandrijving op zijn modellen beschikbaar maken.

Het merk hoopt met een AWD versie van de XF en XJ ondermeer potten te breken in de Verenigde Staten, daar wordt in bepaalde regio’s namelijk 70% van de verkochte wagens met vierwielaandrijving uitgerust. De ontwikkeling van het vierwielaandrijvingssysteem zal vermoedelijk in samenwerking met Land Rover uitgevoerd worden, niet onlogisch gezien de jarenlange ervaring van het merk in deze techniek. Het project schuift wel de ontwikkeling van hybrides bij Jaguar op de lange baan, aangezien het merk gelooft dat zijn klanten vierwielaandrijving boven hybride-aandrijving verkiezen. (Via: AutoCar)

Jaguar XF 2.2

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar komt binnenkort met vierwielaandrijving"

  1. Wolf 22-11-2011 om 21:17

    Denk dat ze daar gelijk in hebben. Iemand die echt veel cash heeft koopt de V8 en de spaarder koopt de Diesel S

Reageer

Reactie aan het plaatsen...