Subaru WRX STI krijgt meer dan 300 pk

Impreza WRX STI
De opvolger van de Subaru Impreza WRX STI krijgt een geblazen 2.0-liter blok met meer dan 300 pk.

In 2014 zal Subaru de Impreza WRX lanceren, althans als afzonderlijk model. Impreza zal niet langer in de benaming voorkomen, het design wordt anders en ook de wielbasis wordt korter zodat de WRX sneller de bocht om kan. Natuurlijk komt er ook een STI-variant, die als basis zal dienen voor een toekomstige WRC rally wagen.

In tegenstelling tot de Subaru BRZ krijgt de WRX zoals de traditie dicteert een aandrijving op de vier wielen. Ook krijgt de wagen zoals gewoonlijk bij Subaru een boxermotor, in dit geval een 2.0-liter viercilinder. Beide modellen krijgen een turbo opgeschroefd en in de hete WRX STI zal het blok maar liefst 300 pk produceren, misschien zelfs meer! Het enige minpunt: 2014 is nog veraf.(Via:Car&Driver)

Impreza WRX STI

Deel dit bericht:

2 reacties op "Subaru WRX STI krijgt meer dan 300 pk"

  1. Wolf 22-11-2011 om 7:43

    Wat is hier nieuw aan? 300 pk had hij al, 4wd ook en Ide naam Impreza wordt bij het huidige model ook niet gebruikt.. Aangepaste koets alleen, moeten ze daar zo lang over doen?

  2. TDB 22-11-2011 om 9:04

    @Wolf

    downsizing: een kleiner blok. En ze zouden de wagen van nul af aan opgebouwd hebben. Waarschijnlijk krijgen andere modellen (helaas) gewoon voorrang.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...