Officieel: Abarth 695 Assetto Corse

Abarth 695 Assetto Corsa
Naast de Abarth 595 Turismo & Competizione staat in Bologna ook de hardcore 695 Assetto Corse.

In Bologna stelt Abarth de 695 Assetto Corse voor, een super hardcore cinquecento. Terwijl je met de 695 Competizione voorgesteld in Frankfurt gewoon de baan op mag, is dat met deze wagen niet meer het geval. De 695 Assetto Corse is werkelijk geboren voor het circuit.

Vooraan onderscheidt de wagen zich door een agressiever front met bredere bumper, splitter en unieke grille. Achteraan valt meteen de grote achtervleugel op, alsook de dubbele uitlaatpijpen. De wielkasten worden gevuld door 17-inch lichtmetalen velgen, waarachter grote geperforeerde remschijven schuilen. Binnenin vinden we een rolkooi terug die zowel de veiligheid als de stijfheid ten goede komt, een kuipstoel met sportstuur voor de bestuurder en een digitaal display.

Onder de motorkap ligt de gekende 1.4-liter T-Jet die in de Assetto Corse opgeschroefd werd tot maar liefst 205 pk. Bovendien weegt de wagen 30 kg minder dan zijn voorganger. De ware innovatie zit hem echter in de nieuwe Sadev sequentiële transmissie met een dubbele metaal-keramische koppeling, ongezien in deze klasse. Prestaties werden helaas niet meegedeeld.

Abarth 695 Assetto Corsa

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Abarth 695 Assetto Corse"

 1. mrnix 21-11-2011 om 20:45

  WOW! enig idee in hoeveel die optrekt?

 2. TDB 21-11-2011 om 20:50

  @mrnix 

  neen, helaas werden geen cijfers meegedeeld.
  Zal ergens rond de 6 seconden zijn denk ik…

 3. PJS 21-11-2011 om 21:57

  Photoshop op het achterwiel? De band lijkt wel tegen de wielkast te plakken 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...