Officieel: Abarth 595 Turismo & Competizione

Abarth 595 Turismo
Abarth schudt op het autosalon van Bologna twee nieuwe versies van de Abarth 500 uit de mouw: de 595 Turismo en Competizione.

Van de Fiat 500 heeft Abarth reeds een hele reeks varianten voorgesteld: van de reguliere Abarth 500 en 500 Esseesse tot de 695 Competizione en niet te vergeten de 695 Tributo Ferrari die wij onlangs testten. Ook van de open versie zijn er reeds enkele afgeleiden, bijvoorbeeld de magnifieke Cabrio Italia. In Bologna komt Abarth echter met twee nieuwe versies van de cinquecento: de 595 Turismo en 595 Competizione.

Hoewel beide 595’s een sportief karakter hebben, focust de Turismo iets meer op persoonlijkheid & comfort dan de 595 Competizione, die eerder puristen in het vizier neemt. De Competizione wordt dan ook standaard geleverd met een manuele vijfbak, terwijl de Turismo geleverd wordt met een gerobotiseerde vijfbak en peddels aan het stuur. Beide transmissies worden hoe dan ook gelinkt aan eenzelfde krachtbron: een 1.4-liter turbo die een vermogen levert van 160 pk en eveneens 230 Nm koppel uitperst. Een sprintje naar 100 km/u is voorbij na 7,4 seconden, de topsnelheid van het bolletje bedraagt 211 km/u.

Aan de buitenkant onderscheidt de Turismo zich door de tweekleurige afwerking, binnenin vinden we sportzetels bekleed met rood leder. De velgen zijn uniek voor beide modellen, al zijn ze beiden even groot (17-inch). Bij de meer hardcore Competizione werden de Brembo remklauwen in het geel gespoten, contrasterend met het Grigio Record metaalkleur. Binnenin vinden we twee echte kuipstoelen. Prijzen werden nog niet meegegeven, maar misschien volgt meer informatie in Bologna.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...