Onthuld: Lamborghini Gallardo LP550-2 Spyder

Lamborghini Gallardo LP550-2 Spyder
Lamborghini stelt de Gallardo LP550-2 Spyder voor, een sportwagen voor puristen.

Twee jaar na de lancering van de LP550-2 Valentino Balboni stelt Lamborghini een cabrioversie van het model voor. Het model moet vooral puristen aanspreken, want in tegenstelling tot de meeste modellen van het merk beschikt de LP550-2 over achterwielaandrijving. Onder de motorkap vinden we een 5.2-liter V10, goed voor 550 pk. Dankzij het relatief lage gewicht van 1.520 kg sprint het model van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden en haalt het een topsnelheid van 319 km/u. De soft-top werd daarbij zo ontwikkeld om ook op hoge snelheden comfort te bieden.

Om de rijeigenschappen op een zeer hoog niveau te tillen werd ook aan de configuratie van de Gallardo gesleuteld. Zo is er plaats voor een specifieke instelling van de demping en werd ook de aerodynamica aangepast. De achteras is verder uitgerust met een sperdifferentieel, en het ESP systeem krijgt een specifieke afstelling. Via het CORSA programma kan de bestuurder zelf kiezen in welke mate de hulpsystemen in werking treden, om zo ondermeer gecontroleerde drifts uit te kunnen voeren. Vanaf 2012 staat de Gallardo LP550-2 Spyder bij de dealers.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: Lamborghini Gallardo LP550-2 Spyder"

  1. TDB 18-11-2011 om 11:09

    Ongelooflijk sexy! En achterwielaandrijving, uitdagend!

  2. BNNY 18-11-2011 om 19:17

    Het Gallardo-gamma begint wat Duitse proporties aan te nemen, maar niemand kan iets tegen een RWD Spyder hebben!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...