Preview: Nieuwe Volvo XC90 in 2014

Volvo XC90 Preview
Tegen 2014 wil Volvo een nieuwe XC90 op de markt. De eerste schetsen zijn intussen al een feit!

Op de schetsen zien we duidelijk dat de inspiratie van de mogelijke nieuwe Volvo XC90 opgedaan werd bij het Volvo You Concept en bij de huidige Volvo-modellen. Aan de voorkant herkennen we duidelijk enkele lijnen van Volvo’s meest recente concept, terwijl we aan de achterkant de lichtunits van de Volvo XC60 herkennen, zij het in moderne livrei.

De nieuwe XC90 zal naar alle waarschijnlijkheid op Volvo’s universele platform gaan staan. Gezien de trend van downsizing verwachten we dat er onder de motorkap geblazen viercilinders zullen gaan liggen, wie weet vinden we ook een vijf- of zescilinder in het gamma terug. Of zelfs een plug-in hybride. Ongeveer alles is mogelijk met Volvo’s nieuwe platform. Voor 2014 moeten we dit model alleszins niet verwachten, de recent gefacelifte Volvo XC90 moet nog zeker 3 jaar in de rekken liggen.

Lees & bekijk hier onze rijtest met de Volvo XC60.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...