Subaru BRZ in Los Angeles

Subaru BRZ
Subaru stelt de Subaru BRZ voor op het autosalon van Los Angeles. Vet!

Subaru werkte voor dit model samen met Toyota, dat een gelijkaardige Toyota FT-86 zal produceren. Dat model zien we op het autosalon van Japan. Het model dat we hier zien zit in theorie nog niet in de productiefase, maar ze laten bij Subaru wel weten dat het conceptmodel niet ver van het uiteindelijke productiemodel staat.

Deze achterwielaangedreven sportwagen krijgt agressieve looks mee. De snuit is behoorlijk hoekig en dankzij de hexagonale grille aan de voorkant is hij herkenbaar als Subaru. Achteraan merken we een spoiler, diffuser en vier uitlaten op. Sportiever kan bijna niet. De buitenkleur genaamd WR Blue Pearl II is een nieuwe generatie van de WR Blue Paint lijn, een geliefde kleur bij racing en productieversies van Subaru STI’s.

Onder de motorkap ligt er – hoe kan het ook anders in een Subaru – een fonkelnieuwe viercilinder boxermotor. De boxermotor wordt volledig atmosferisch beademd en krijgt 2.0 liter cilinderruimte. Dankzij directe injectie wordt de verbranding geoptimaliseerd. Subaru garandeert dat de boxermotor ook bij hoge toeren vlot blijft draaien, op exacte prestatiecijfers moeten we weliswaar nog even wachten.

De BRZ krijgt een sportieve ophanging, Brembo remschijven en 18″ velgen. De motor wordt laag in de wagen geplaatst om voor een laag zwaartepunt en dus beter weggedrag te zorgen. Om alles zo licht mogelijk te houden, werd er gebruik gemaakt van exotische materialen. Tegen de lente van 2012 begint de productie. We zijn benieuwd!

Deel dit bericht:

3 reacties op "Subaru BRZ in Los Angeles"

  1. PJS 17-11-2011 om 11:57

    Inderdaad een vette coupé! Concurrent voor de Hyundai Genesis Coupé?

  2. TDB 17-11-2011 om 12:36

    Ik vind deze toch een stuk vetter/sportiever nog dan de Genesis Coupé. Deze lijkt ook iets compacter… 

  3. mrnix 18-11-2011 om 0:34

    idd veel vetter dan genesis, egt rauwch 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...