Toyota FCV-R introduceert brandstofcel tegen 2015

Toyota FCV-R
Milieuvriendelijkheid boven luidt het bij Toyota. In de toekomst kunnen we naast hybrides ook wagens met een brandstofcel verwachten.

Het conceptmodel dat de Japanse constructeur op het autosalon in eigen land zal voorstellen is een luxueuze vierdeurscoupé die 4,75 meter lang is en over een futuristisch design beschikt. Zowel binnenin als aan de buitenkant. Onderhuids wordt de show dan weer gestolen door een brandstofcel. Die brandstofcel ligt onder de vier passagiers en slaagt erin om de wagen op één tank maar liefst 700 km verder te brengen.

Toyota wil deze wagen commercialiseren, maar aangezien nieuwe technologieën tijd vragen, moeten we geen productiemodel verwachten voor 2015. Dat Toyota niet alleen milieuvriendelijke modellen maakt, zien we trouwens ook op het autosalon in Japan. Toyota zal er namelijk eindelijk de productieversie voorstellen van haar achterwielaangedreven sportwagen met 200 pk!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Toyota FCV-R introduceert brandstofcel tegen 2015"

  1. Wolf 16-11-2011 om 18:37

    De designer had heel veel saké gedronken toen hij dat designwonder Prius wilde ‘ombouwen’. Hij kwam tot de voorkant en toen was hij down and out…..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...