Eerste info: Toyota Prius C

Toyota_Prius_C
Toyota pakt binnenkort uit met een compacte Prius. De techniek onderhuids zal gelijkaardig zijn aan die van de nieuwe Yaris HSD.

Een compacte hybride wil natuurlijk ook zeggen dat er gebruik gemaakt kan worden van een compactere motor. Kwestie van nog zuiniger met brandstof om te springen. Toyota voorziet de Prius C van een 1.5 liter grote benzinemotor, 0,3 liter kleiner dan de Prius dus. Die motor levert 74 pk en 111 Nm en krijgt de hulp van een elektromotor die goed is voor 61 pk en 169 Nm. Het verbruik zou neerkomen op 2,9 liter per 100 km.

De Toyota Prius C is iets groter dan de Toyota Yaris. Hij positioneert zich in het hybride gamma dus ergens tussen de Prius en de Yaris. Daar is al een Auris HSD terug te vinden, benieuwd hoe die zich laat vergelijken met de Prius C. Of ook helemaal niet benieuwd, want ook al wordt de wagen in Japan in december gelanceerd onder de naam AQUA, hij zal niet richting Europa komen. De techniek onder de motorkap allicht wel, zij het in de vorm van de Toyota Yaris HSD.

Toyota_Prius_C

Toyota_Prius_C

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste info: Toyota Prius C"

Reageer

Reactie aan het plaatsen...