Gerucht: Komt er een Abarth Panda?

Abarth Panda
Volgens geruchten krijgt het Abarth-gamma er een kleine nieuwkomer bij.

In Frankfurt konden we kennis maken met de nieuwe Fiat Panda, de immens populaire kleine stadswagen van het Italiaanse merk die toch wel vrij schattig voor de dag komt. Dat schattige zal echter verdwijnen met een volledige Abarth-behandeling, die er in 2013 zou komen. Een stoere bodykit, spoiler, 16-inch aluminium velgen en de wit-rode afwerking geven de Panda meteen een andere uitstraling. Verder staat de Abarth Panda lager op zijn poten, zijn deze veerpoten stijver en werden de remschijven iets groter. Binnenin wordt de make-over doorgetrokken, met kuipstoelen en een sportstuur. Ook de versnellingspook zou een sportieve toets krijgen.

Maar wat komt er onder de motorkap van de Abarth Panda? Volgens AutoExpress wordt dat een opgewaardeerde versie van de 875 cc grote TwinAir tweecilinder benzinemotor. Het blok zou een vermogen van minstens 110 pk leveren, waarmee de Abarth Panda van 0-100 km/u sprint in 8,5 seconden. Een Esseesse versie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Prijzen van de hete Panda zouden starten bij 17.500 euro. Optionele extra’s zijn een luider uitlaatsysteem (Abarth Record Monza?) en grotere 17-inch aluminium velgen. (Via: AE)

Abarth Panda

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...