Seat komt met een elektrische Altea XL

Seat Altea XL Electric Ecomotive
Seat’s eerste elektrische wagen is een feit: de Altea XL Electric Automotive.

Hoewel Seat tegenwoordig maar weinig nieuws te melden heeft, lieten ze gisteren even van zich horen. De Seat Altea XL Electric Ecomotive is de eerste stap van Seat in het elektrische wereldje. De volledig elektrisch aangedreven wagen beschikt over een elektromotor die de voorwielen aandrijft. Het vermogen bedraagt 115 pk en het vanaf de start beschikbare motorkoppel 270 Nm. De wagen topt bij 135 km/u.

Om been- en zitruimte te sparen, werden de batterijen niet weggewerkt in de bodem, maar kregen ze een plekje in de koffer onder de laadvloer en onder de achterbank. Zonnepanelen op het dak van de wagen ondersteunen het airco-systeem, ook wanneer de wagen geparkeerd staat. De range van de elektrische Altea XL bedraagt 135 km. De wagen is echter niet voor meteen, Seat spreekt van een lancering in 2015.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...