Dieselprijs stijgt voor het eerst boven 1,5 euro/liter

Diesel
De dieselprijs zal morgen voor het eerst boven de 1,5 euro per liter stijgen.

De prijs van een liter diesel stijgt van 1,498 tot 1,511 euro, omdat de prijs voor aardolie de laatste dagen duurder is geworden. Toch had de prijs normaal nog hoger kunnen stijgen, maar de overschrijding van de grens van 1,5 euro zorgt ervoor dat de overheid de accijns op diesel lichtjes zal verlagen, zonder de accijnsverlaging zou de prijs gestegen zijn tot 1,514 euro. Op een tankbeurt van 50 liter betreft het een besparing van 15 cent.

Het negatief cliquetsysteem werd eerder dit jaar ingevoerd door de federale regering, hiermee neutraliseert de overheid de extra btw-inkomsten die het gevolg zijn van de prijsverhoging door de accijns te verlagen. De accijns daalt nu met 3 euro per 1.000 liter. De vastgelegde prijzen zijn trouwens maximumprijzen, de tankstations leveren meestal aan lagere tarieven. Op websites zoals brandstofprijzen.be vind je de goedkoopste brandstoftarieven in uw buurt, zeker een aanrader nu de brandstofprijzen de pan uit swingen. (Via: Tijd.be)

Brandstof Diesel vs. Benzine

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...