Video: Ziek ritje met V12 Vantage Carbon Black

Aston Martin V12 Vantage Carbon Black
Op het internet is een video verschenen van een bestuurder die met snelheden tot 293 km/u over de E17 raast, de man wordt gezocht door de Federale Politie.

Het filmpje staat al enige tijd online, maar kwam nog maar net onder de aandacht. In de video horen we de bestuurder van een Aston Martin V12 Vantage Carbon Black en een jonge passagier die de rit op video vastlegt. De rit begint relatief rustig, hoewel de man vlot snelheden tussen 140 en 170 km/u bereikt. Later beslist de bestuurder om de exclusieve Aston in Sport-modus te schakelen, waarna hij vlot doortrekt tot een topsnelheid van 293 km/u, midden in druk verkeer. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) heeft het over “verwerpelijk rijgedrag”, “De chauffeur brengt zijn eigen leven en dat van andere weggebruikers in gevaar. De geringste stuurfout kan dodelijke gevolgen hebben. Wat het nog erger maakt: hij laat zich filmen, nota bene door een wel erg jonge passagier.”

De politie gaat alvast op zoek naar de bestuurder, erg moeilijk kan dat niet zijn aangezien er maar drie exemplaren van de Carbon Black in België rondrijden. Daarnaast vinden we op het youtube-kanaal van de jonge passagier ook een andere video van het exemplaar, waarop duidelijk de nummerplaat af te lezen valt. De bestuurder riskeert een rijverbod tot 5 jaar en een boete van 2.750 euro. Mogelijk wordt ook zijn Aston Martin verbeurd verklaard.

Deel dit bericht:

11 reacties op "Video: Ziek ritje met V12 Vantage Carbon Black"

 1. BNNY 08-11-2011 om 14:04

  Geheel ongepast, maar wel aangenaam om te zien dat de Aston topsnelheden kan halen.. Op naar het circuit!

 2. fre23 08-11-2011 om 14:11

  Als je zo iets wilt doen, doe dat dan op circuit of als er geen verkeer is, dit is onverantwoord!

 3. ixke 08-11-2011 om 17:13

  alleeeeee zeg, wat een gekwezel lees ik nu hier ?
  ziekelijke rit ? waarom ? heeft hij iemand in gevaar gebracht ? gevaarlijke inhaalmaneuvers gezien ?
  het commentaar van “de man wordt gezocht” “hij riskeert 5 jaar rijverbod en tot 2750euri boete” op basis van wat ? is er een officiële vaststelling gedaan ? met geëikte apparatuur ? komaan zeg …. advokaten gaan deze chauffeur maar al te graag verdedigen als het zo ver komt
  en dan het gezever van meneer de staatssecretaris Skoep … alsof hij nooit een snelheid overtreding beging
  ik denk vooral dat sommigen een beetje heel hard stik jaloers zijn !

 4. PJS 08-11-2011 om 18:16

  @ixke; Ieder zijn mening, maar 293 km/u op de openbare weg is er toch los over.

 5. Pieter-A. 08-11-2011 om 19:26

  @ixke, Je bent er toch mee aan het lachen? Als je even terugrekent dan rijdt hij ongeveer 81 meter per seconde. Dat wil zeggen dat als ik van het middenvak wil voorsteken en dus links ga rijden, dat ik die niet zie (enkele honderden meters ver) en enkele seconden later mij ramt. Want ga mij niet vertellen dat die iets anders dan rechtdoor kan rijden. De manier waarop hij rijdt zegt al genoeg, de muziek en praat die hij verkoopt doen er nog een schepje bovenop.
  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je zelf nooit in aanraking komt met een ongeluk ten gevolge van een snelheidsduivel, maar ik denk dat je er dan wel anders zou over gaan denken. Laat maar iemand met kinderen op de achterbank in aanraking komen met zo’n gevaarte, de gevolgen moet ik u niet uitleggen.
  En dan nog een opmerking over uw absurde stelling dat hier nog maar iemand jaloers is. Ik zal u eerlijk zeggen, ik zou er nog niet aan denken om 300 km/u te knallen, omdat ik graag mijn verjaardag bovengronds wil vieren. Als je zulke snelheden wil rijden, doe dat dan op een circuit. Als je 190.000 euro op tafel kan leggen voor een aston, zal een abonnement op francorchamps of zolder er ook wel afkunnen.

 6. mrnix 08-11-2011 om 21:17

  mooi filmpje, alleen jammer voor hem dat hij hoogstwss gepakt zal worden 

 7. kristofl 08-11-2011 om 22:12

  @Pieter-A: Mooi verwoord, die 81meter per seconde… Dat zijn absurde snelheden die 99% van ons misschien nooit zal meemaken (behalve in een vliegtuig dan). Het valt dan ook moeilijk te begrijpen. Ik vind 180km/u rijden al heel vreemd gevoel hebben, aangezien je maar kort op voorhand dingen ziet ‘tevoorschijn’ komen voor je.

 8. mrnix 10-11-2011 om 13:43

  persoonlijk vertrouw ik meer mensen die snel rijden als mensen die heel traag rijden (concentratie van de mensen die sneller rijden ligt hoger) (normaalgezien)

 9. powerboy5 10-11-2011 om 15:40

  nice nice……. hard rijden blijft een kat en muis spel met de politie elke dag…. maar tot ze nu op zo een manier via een filmpje een proces kunnen geven gaat er gewoon over !!!! hij is niet geflits ofzo… dit mag niet als bewijs matriaal dienst doen want ik zou zeggen tegen de rechter dat het filmpje met pc is bewerkt.. de kilometers die je ziet kloppen niet. bewijs da eens tot ik echt zo hard heb gereden. :p :p :p jammer dat ie de radio zo hard heeft staan. je hoort de motor nu niet zo goed. en hij koopt een sportwagen voor iets he en hij gebruikt hem. daarvoor maken ze die toch. als hij hem nie zou gebruiken zou het stom zijn en had hij beter een lada gekocht 🙂    

      

 10. ixke 10-11-2011 om 17:54

  Ja, dat was net ook mijn punt … juridisch staat men nergens om die man te veroordelen er werd nl. géén vaststelling gedaan met geëikte apparatuur en als de eigenaar van die Aston zich kan permiteren om effectief met een Aston rond te rijden dan heeft ie ondertussen vast een legertje advokaten klaar staan die vast stevig in hun vuistje lachen met deze situatie EN het Belgisch gerecht (nog maar eens) belachelijk gaan maken …
  maar ja, snelheidsovertreders zijn toch zo’n makkelijke en brave slachtoffertjes om uit te melken terwijl topgangsters (al dan niet geïmporteerd) rustig hun ding kunnen doen, of de straatrelletjes dezer dagen in Antwerpen quasi oncontroleerbaar zijn … zielig Belgenland

 11. polle39 10-11-2011 om 19:27

  Kakke over een misschien overtreding , want ja het zijn geen geijkte gegevens !!!
  Tegenwoordig spelen in mijn ogen zwaardere overtredingen in België , zoals de Haene en zijn bank met gekloot van ons geld , ook zegge dat België bijna bankroet gaat terwijl er miljoenen naar de derde wereld gaat , allemaal met ons geld . En die boeren gaan kakke over te rap rijden , moge wij ook nog een beetje plezier met ons eigen geld . Terwijl de ministers het doen met ons geld .

Reageer

Reactie aan het plaatsen...