Subaru Advanced Tourer Concept in Tokyo

Subaru Advanced Tourer Concept
Subaru komt naar het autosalon van Tokyo met een sportieve break.

Subaru zal op de Tokyo Motor Show, van 3 tot 11 december, een naar eigen zeggen revolutionaire Sports Tourer voorstellen. De eerste foto’s tonen alvast een zeer strak design, volledig volgens de Confidence in Motion designrichting van Subaru. Vooraan zien we een gapende grille met scherp afgelijnde koplampen, langszij een vloeiend silhouet. De zijschorten lopen licht omhoog en de enorme velgen lijken wel in beweging. Het geheel wordt achteraan afgewerkt met een dubbele uitlaat, LED-achterlichten en een centraal geknikte spoiler.

Een panoramisch glazen dak moet het ruimtegevoel binnenin bevorderen, terwijl verschillende hout- en metaalsoorten voor een aangename sfeer zorgen. In het stuurwiel van het concept is een groot beeldscherm gemonteerd waarmee je toegang hebt tot kaarten, televisie en internet. Alle informatie die we in onze hedendaagse samenleving wensen, is dus probleemloos op te halen in de Advanced Tourer Concept.

Onder de motorkap ligt zoals we dat verwachten van Subaru een boxermotor, nu met turbo en directe injectie. De motor werd gedownsized tot een 1.6-liter om ook de groene jongens een plezier te doen. De flat four wordt gelinkt aan een CVT-transmissie, ’s werelds eerste die in de lengte gemonteerd werd in een vierwielaangedreven personenwagen. Het zou natuurlijk geen concept zijn zonder een hybride aandrijving. Een elektromotor, gelinkt aan een lithium-ion batterij, drijft de vier wielen aan en maakt het mogelijk volledig elektrische te rijden bij lage snelheden. Meer informatie volgt in Tokyo.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Subaru Advanced Tourer Concept in Tokyo"

  1. Wolf 07-11-2011 om 18:26

    Ik ben geen fan van de CTV techniek. Geef mij maar conventionele automaat of DSG. Voor de rest; laat maar komen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...