Officieel: Nissan GT-R krijgt 550 pk

Nissan GT-R 2012
Nissan geeft de GT-R een kleine vermogensboost en enkele lichte tweaks.

De Nissan GT-R gaat 2012 in met meer vermogen en meer koppel. Hoewel geruchten 570 pk deden vermoeden, werd het uiteindelijk 550 pk. Het koppel nam met 20 Nm toe tot 632 Nm. De toegenomen cijfers zijn het resultaat van een verbeterde inlaat, uitlaat, katalysator en wijzigingen aan de kleppen. De versnellingsbak werd verstevigd en wordt voortaan gesmeerd door een olie gebruikt in racewagens. De motoraanpassingen resulteerden tot slot ook in een gedaald verbruik van 12 tot 11,8 liter/100 km.

Om het toegenomen vermogen en koppel aan te kunnen, werd het koetswerk op verschillende plaatsen verstevigd. Verder krijgen de GT-R’s met het stuur aan de rechterkant voortaan een asymmetrisch afgestelde ophanging, rekening houdend met het gewicht van de bestuurder en dat van de rechts gepositioneerde schroefas. Net zoals deze right-hand-drive-only aanpassing, is ook het Track Pack niet aan ons besteed. We krijgen wel net als iedereen een standaard achteruitrijcamera, spannend! De opgefriste Nissan GT-R staat vanaf januari 2012 in onze showrooms.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Nissan GT-R krijgt 550 pk"

  1. mrnix 07-11-2011 om 16:33

    nu afwachten wat porsche als antwoord zal brengen

  2. MRM 07-11-2011 om 17:06

    Nieuwe varianten van de nieuwe 911 natuurlijk.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...