Ferrari wil derde wagen in F1

Ferrari F10
De grote baas van Ferrari, Luca di Montezemolo, stelt voor dat grote renstallen een derde wagen in race mogen brengen tijdens een Grote Prijs.

De Scuderia Ferrari-baas kan het niet langer aanzien dat de kleinere teams vaak twee seconden per ronde trager zijn. Hij zou dat in de toekomst graag veranderd zien door de grote renstallen een derde wagen in de race te laten brengen, ‘desnoods in handen van een kleiner team’, aldus di Montezemolo. Di Montezemolo deed de uitspraken tijdens een evenement op het circuit van Mugello nabij Turijn. De man wil graag het spektakel in de Formule 1 verhogen door meer competitieve wagens in de strijd te gooien.

De Ferrari-baas had daarnaast nog een belangrijke boodschap voor F1-baas Ecclestone en de FIA: ‘Er moeten dingen veranderen in de Formule 1. Het kan niet langer dat een F1-wagen volledig gebaseerd is op aerodynamica. Ferrari construeert auto’s geen vliegtuigen.’ Voor de Italianen moet de Formule 1 een testcentrum voor straatauto’s blijven. (Via: Nieuwsblad)

Ferrari F10 vs F60

Deel dit bericht:

2 reacties op "Ferrari wil derde wagen in F1"

  1. TDB 08-11-2011 om 11:00

    Volgens mij is zijn probleem gewoon dat de Ferrari niet kan tippen qua aerodynamica aan de Red Bull…

  2. Wolf 08-11-2011 om 20:20

    Komt die Italiaanse mafketel weer met een nieuw plan. Je hoort deze hofnar alleen maar als ze niet voor de topposities gaan. Als je Red Bull wil verslaan, moet je geen praatjes verkopen maar de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Maar ja, Italianen kunnen beter praten dan vechten. Kijk maar naar W.O.2. ( sorry, kon het niet laten)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...