Opel Astra OPC krijgt 280 pk!

Opel Astra OPC
De nieuwe Opel Astra OPC krijgt maar liefst 280 pk en komt daarmee in het vaarwater van de Ford Focus RS en de VW Golf R.

De Opel Astra OPC is gebaseerd op de Opel Astra GTC, maar krijgt een veel krachtiger motor. Dankzij zijn vermogen van 280 pk en zijn koppel van 400 Nm is deze Opel Astra OPC de snelste Astra ooit. Zijn topsnelheid komt neer op 250 km/u. De kracht komt uit een 2.0 liter groot turbobenzineblok dat aan een manuele zesbak gekoppeld wordt.

Meer kracht vraagt natuurlijk om aanpassingen. Het chassis krijgt enkele aanpassingen zodat de 280 paarden op de voortrein mogelijk zijn. Dankzij een mechanisch differentieel met gelimiteerde slip zou koppelstuur tot een minimum beperkt moeten worden. De Astra OPC krijgt een adaptieve ophanging die we kennen van andere Astra’s. In dit geval wordt er weliswaar een OPC-knop toegevoegd aan de mogelijke rijmodi.

Aan de buitenkant is de Opel Astra OPC te herkennen aan een bodykit die aerodynamischer is dan de standaard Opel Astra en er tegelijk ook een stuk sportiever uitziet. Op het dak vinden we een subtiele spoiler terug. De dubbele uitlaat zorgt samen met de diffuser voor een zeer sportieve look aan de achterkant.

Aan de binnenkant wil je natuurlijk voelen dat je met een sportieve wagen onderweg bent. Daarom zorgt Opel onder meer voor een stuur dat afgeplat is aan de onderkant en voor sportzetels. En zoals dat nu eenmaal hoort bij sportieve modellen, is ook de Opel Astra OPC bezaaid met OPC-logo’s. Benieuwd naar hoe dit model rijdt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...