Gelekt: Hyundai Genesis Coupe Facelift

Hyundai Genesis Coupé Facelift
Hoewel de Genesis Coupé in België nog niet lang gecommercialiseerd wordt, krijgt het model volgend jaar al een facelift.

Van die facelift lekten nu de eerste foto’s op het internet, waarop duidelijk te zien is dat de wagen een doorgedreven update te verwerken krijgt. Zo werd de neus aangepast om meer in lijn te lopen met het design van de Veloster, daarnaast werden ook de LED achterlichten aangepast naar een uiterst vloeiend design. Ook binnenin werd duidelijk gesleuteld, het ontwerp neemt enkele kenmerken over van het interieur van de i40 en krijgt daarnaast ook drie klokjes in de middenconsole waarop vermoedelijk onder andere de turbodruk en olietemperatuur weergegeven zal worden. De facelift lijkt duidelijk ook meer op de Europese markt te mikken, met op het eerste zicht meer kwalitatieve materialen voor het interieur.

Naast de visuele aanpassingen zou er ook onder de motorkap gesleuteld worden, de 3.8-liter V6 krijgt directe injectie en een hogere compressieverhouding, wat het vermogen laat toenemen tot 338 pk. Dat is 35 pk meer dan in de huidige Genesis Coupé V6, terwijl het motorkoppel met 95 Nm stijgt tot 394 Nm. Schakelen gaat nog steeds standaard met een manuele zesbak, maar optioneel zal je volgens de laatste geruchten voor een achttrapsautomaat kunnen kiezen. De 2-liter turbo zou ook een kleine upgrade krijgen, al zijn de specificaties daaromtrent nog vaag. De huidige versie zorgt voor 213 pk en 302 Nm koppel. De onthulling van de facelift is gepland voor het autosalon van Detroit, begin volgend jaar. (Foto’s: JokeForBlog)

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: Hyundai Genesis Coupé Facelift"

  1. MRM 05-11-2011 om 15:20

    Blijkbaar wordt het interieur toch iets rijker aangekleed, iets wat we over de huidige versie niet kunnen zeggen. Ik ben benieuwd!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...