Officieel: Volkswagen CC

Volkswagen Passat CC
Volkswagen gaat met de nieuwe CC een stapje verder in de luxewereld, aldus de constructeur uit Wolfsburg.

De Volkswagen Passat CC definieerde vier jaar geleden als enige wagen het segment van de coupé in de prijsklasse €30.000 – €40.000. Inmiddels gingen er 270.000 exemplaren over de toonbank, geen slecht resultaat dus! Na vier jaar is het volgens Volkswagen tijd voor een update van de vierdeurscoupé die plaats biedt aan vier inzittenden. Het merk laat meteen ook de naam Passat vallen, voortaan heet deze vierdeurscoupé gewoon CC.

Aan de voorkant zien we dat de CC zijn eigen styling behoudt, maar toch trouw blijft aan het strakke VW-design. Aan de achterkant zien we net hetzelfde, de achterlichten blijven hun typische vorm behouden, maar dankzij speciale LED-lichten die we kennen uit de VW Golf GTI, zien we toch verwantschap met de rest van het VW-gamma.

De VW CC krijgt standaard meer luxe dan voorheen. Zo zijn bijvoorbeeld bi-xenon koplampen, LED-lampen achteraan en een systeem dat vermoeidheid detecteert niet langer opties. Natuurlijk kan je de CC met een hele waaier opties uitrusten, waaronder een dodehoeksensor, een lane warning systeem dat zelf bijstuurt en een systeem dat verkeersborden herkent.

Dieselaars kunnen kiezen voor 2 verschillende vermogens, één motor levert 140 pk, de andere 170. Beide motorisaties krijgen een start/stop-systeem. De zuinigste diesel heeft voldoende aan 4,7 liter per 100 km en stoot 125 gram CO2 uit per km. Benzinerijders krijgen de keuze tussen 160, 210 en 300 pk. Vanaf februari 2012 is de Volkswagen CC te koop.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Volkswagen CC"

  1. kristofl 03-11-2011 om 20:52

    Geslaagde facelift achteraan. Duidelijk de nieuwe optiek. Vooraan weet ik het niet zo… met die chromé, komt nogal amerikaans over … Misschien dat ie volledig in’t wit wel hip is.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...