Nieuwe Saab 9-3 toont teken van leven


Het minste dat over Saab kan gezegd worden, is dat het er niet echt goed gaat. Met nieuw Chinees geld, komt de nieuwe 9-3 er misschien wel nog!

Het is al een tijdje geleden dat er nog een wagen van de band van Saab rolde, maar om er terug bovenop te komen, heeft Saab alleszins nieuwe modellen nodig. De nieuwe 9-5 was al een stap in de goede richting, de nieuwe 9-3 zou voor wat extra volume kunnen zorgen. Verder zit er ook nog een Saab 9-4X aan te komen, een SUV die het vooral op de Amerikaanse markt gemunt heeft en wil Saab een compact model dat de BMW 1-Reeks het vuur aan de schenen moet leggen, mogelijks een Saab 9-1.

Echt veel kunnen we nog niet zien aan de foto van de nieuwe Saab 9-3, behalve dat het gaat over een extreem gestroomlijnd model met coupé-trekken achteraan. Het design is duidelijk van Saab afkomstig en dat is zeker positief bedoeld. Het is alleszins leuk om toch nog eens goed nieuws te horen van de Zweedse constructeur die zich al een tijdje in een lastig vaarwater bevindt. (via AC)

Lees hier onze rijtest met de Saab 9-3.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...