Italiaanse Defensie wil 19 gepantserde Maserati’s

Maserati Quattroporte
Ophef in Italië, het Italiaanse ministerie van defensie bestelde er namelijk 19 gepantserde Maserati’s om de huidige Audi modellen te vervangen.

Niets aan de hand zou je zeggen, maar in Italië is vooral het kostenplaatje van deze nieuwe bestelling niet in goede aarde gevallen. In tijden waarin de broekriem fors aangehaald moet worden en het vertrouwen in de regering tot een nieuw dieptepunt is gedaald, valt de forse investering niet in goede aarde. Het Italiaanse Ministerie van Defensie heeft de laatste 3 jaar al 2,5 miljard euro moeten besparen, maar de aankoop van nieuwe dure pantserwagens kan voor velen niet door de beugel.

Berlusconi zelf relativeert de rel, hij begrijpt zelfs niet dat er enkele jaren geleden geen rel was rond de aankoop van de Audi’s. Nu koopt men ten minste Italiaanse wagens, die volgens hem goedkoper in aanschaf zijn. Voor de gepantserde versie van de Quattroporte start men trouwens van de Sport GT S, die beschikt over een 4.7-liter V8 met 440 pk en 490 Nm koppel. Het standaardmodel sprint van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden, deze extra zware gepantserde versie zal echter een stuk trager zijn. Kostprijs per model zou 200.000 euro bedragen, het totale kostenplaatje komt dus op 3,8 miljoen euro.

Maserati_Quattroporte_Sport_GT_S_Award_Edition_1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...