Gelekt: Toyota FT-86

Toyota FT-86
Binnen een maand zou het zover moeten zijn, dan lanceert Toyota op het autosalon van Tokyo de FT-86, wij hebben alvast de eerste gelekte foto’s.

Toyota wil zichzelf met de FT-86 terug op de sportieve kaart zetten, het imago van het Japanse merk valt de laatste jaren namelijk moeilijk sportief te noemen. Daarom wil het merk terug aansluiting vinden met zijn sportieve klanten door een opvolger voor de Toyota Celica te lanceren, voorlopig onder de naam Toyota FT-86. Onder de motorkap zullen we een 200 pk sterke 2-liter boxermotor vinden, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in om en bij de 7 seconden. Tegelijk zal de FT-86 niet duur geprijsd worden, vanaf 30.000 euro zou je het model al op de kop kunnen tikken.

De gelekte foto’s tonen ons een door huistuner Modellista opgeleukte versie van de FT-86, waarop duidelijk te zien is dat de productieversie iets braver wordt dan het indrukwekkende conceptmodel. De voorbumper en de koplampen zijn minder radicaal, daarnaast is ook gesleuteld aan de sideskirts, de achterlichten en de achterbumper. De twee uitlaatpijpen en de diffuser zorgen echter nog steeds voor een indrukwekkende achterpartij. Het interieur krijgt een hoge middenconsole, een kort schakelpookje en een grote toerenteller achter het stuur. Het geheel oogt wat Amerikaans, maar dat hoeft niet te verwonderen aangezien ook de Scion FR-S op basis van dit model zal gebouwd worden. Concurrent voor het model is onder andere de Hyundai Genesis Coupé. (Foto via: JokeForBlog)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Gelekt: Toyota FT-86"

 1. TDB 27-10-2011 om 17:05

  Voor ongeveer 30.000 euro zou deze machine wel een koopje zijn!

 2. PJS 27-10-2011 om 17:08

  Daarmee komt hij aardig dicht tegen de 32.499 euro die Hyundai vraagt voor de Genesis Coupé 2.0T met 212 pk!

 3. TDB 27-10-2011 om 19:05

  @PJS 

  Duotest! 😉

 4. mrnix 29-10-2011 om 3:32

  als je het geluid vergelijkt zou ik dan toch eerder voor deze gaan :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...