Preview: Mazda Takeri Concept

Mazda Takeri Concept
Mazda toont op het autosalon in Tokio de opvolger voor de Mazda 6.

Op de Tokio Motor Show begin december zal Mazda de Takeri Concept tonen, hoogstwaarschijnlijk de opvolger van de Mazda 6. De middenklasseberline werd ontworpen volgens de KODO-principes, de nieuwste designrichting bij Mazda. We zien vloeiende lijnen langszij, scherpe koplampen en een stoere grille. De scherp gevormde spiegels met camera zullen waarschijnlijk het productiestadium niet halen.

Onderhuids is de Mazda Takeri dan weer volledig SkyActiv: een lichtgewicht carrosserie, een regeneratief remsysteem dat remenergie omzet in elektriciteit voor de uitrusting aan boord, Mazda i-Stop (start/stop-systeem) en een nieuwe SKYACTIV-D dieselmotor. Mazda belooft pittige prestaties, een comfortabel rijgedrag en een uitzonderlijk laag verbruik. Een productieversie van de wagen zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar onthuld worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...