Officieel: Mazda3 Facelift

Mazda 3 Facelift
Mazda voorziet een facelift voor haar meest succesvolle model, de Mazda3.

Wij vonden de Mazda3 er reeds best goed uitzien, Mazda zag nog enkele mogelijke verfijningen voor zowel de sedan, hatchback als MPS. Voor- en achterbumper werden hertekend, de achterlichten op de hatchback werden zo ver mogelijk opzij geplaatst voor een atletische look en ook het velgengamma kreeg een update. Een nieuw koetswerkkleur, Autumn Bronze Mica, deed eveneens haar intrede. Het interieur werd opgefrist en het instrumentenbord zou voortaan beter leesbaar zijn overdag.

Naast wijzigingen aan de ophanging, kreeg de Mazda3 er een nieuwe motor bij: een 1.6-liter benzine met Activematic-transmissie. In totaal biedt Mazda dus voortaan de keuze uit 8 aandrijfmogelijkheden: 5 benzinemotoren en 3 zelfontbranders. De topversie blijft de Mazda3 MPS, waarbij een 2.3-liter turbomotor een vermogen levert van 260 pk gecombineerd met een motorkoppel van 380 Nm. Tot slot het inmiddels kapotgedraaide schijfje: alle motoren (op twee na) verbruiken voortaan minder en hebben een lagere CO2-uitstoot.

Lees hier onze rijtest met de Mazda3 1.6 CDVi

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...