Rijtest & Video: Peugeot 508 SW 2.0 HDi

Test Peugeot 508 SW
De Peugeot 508 moet de 407 én de 607 doen vergeten. Op zich geen gemakkelijke opdracht, maar hij slaagt er best in!

De Peugeot 508 positioneert zich iets hoger dan de Peugeot 407. Hij doet dat onder meer met grotere afmetingen die zich ook vertalen in meer beenruimte achteraan, 3,5 cm om precies te zijn. Aan de buitenkant ziet de 508 er behoorlijk sierlijk uit. Zijn koplampen met typerende LED-lichten worden over het algemeen goed onthaald en zijn achterkant lijkt behoorlijk gestroomlijnd, maar desondanks slikt zijn koffer toch 560 liter bagageruimte. Leg je de achterbank neer, dan kom je uit op 1.600 liter. De grote luchthapper die de voorkant van de 407 sierde, liet Peugeot bij de 508 achterwege en dat is zeker geen slechte beslissing geweest. Om van de 508 ook een vervanger van de 607 te maken, zorgde Peugeot er dan weer voor dat het interieur er piekfijn uitziet!

Test Peugeot 508 SW

Aan de binnenkant voelen alle materialen – op het paneel van het laadbakje links van de bestuurder en rechts van de passagier na dan – hoogwaardig aan. Je voelt geen harde plastics, wel zachte en hoogstaande materialen. Het stuur ligt aangenaam in de hand, maar lijdt aan een traditionele PSA-ziekte, zijnde dat er overal knoppen terug te vinden zijn. Verwarrend in het begin, zoveel is zeker. We vermoeden echter wel dat kopers van de 508 hieraan wennen. De middenconsole zit in de zwarte pianolak, iets wat de 508 zeer goed afgaat. De knoppen voelen goed aan en zijn logisch gepositioneerd. ’s Nachts licht het geheel in het oranje op, iets wat we misschien minder smaakvol vinden. Bovenop de middenconsole staat er een scherm voor de navigatie  en de bediening van bepaalde functies van de wagen. Dit scherm kan vlotjes bediend worden door een knoppencluster in de middenconsole. Over het algemeen zijn we tevreden over het infotainmentsysteem van de 508, al vermelden we er even bij dat het scherm onleesbaar wordt als de zon in een bepaalde hoek invalt. Achteraan is er zeker en vast voldoende been- en hoofdruimte om aan 3 volwassen mensen plaats te bieden. Peugeot voorziet de 508 optioneel van een panoramisch dak dat over de gehele lengte van de wagen wordt uitgespreid, een aanrader!

Test Peugeot 508 SW

Ons testmodel werd van een 2.0 liter grote dieselmotor voorzien die 136 pk en 320 Nm levert, voldoende om de 1,7 ton wegende 508 in beweging te brengen. Dankzij het koppel is de wagen in lage toeren behoorlijk vlot. We kregen bovendien een automaat ter onzer beschikking, iets wat we dan weer minder aangenaam vonden. In zijn normale stand zijn de hernemingen niet bepaald om over naar huis te schrijven, in de Sport-stand is de versnellingsbak dan weer een stuk aangenamer. Nog beter wordt het als je beslist zelf te schakelen, dat kan via de schakelflippers achter het stuur of door tikjes te geven aan de versnellingspook. De automaat is in zijn normale configuratie namelijk afgesteld om zo zuinig mogelijk te rijden, iets wat een vlot rijgedrag niet bewerkstelligt, maar daardoor kan de 508 wel stoefen over zijn verbruikscijfers. Volgens Peugeot zelf heeft de 508 2.0 HDi namelijk voldoende aan 5,7 liter diesel per 100 km, in de realiteit kwamen we een liter hoger uit, al bij al zeker geen slechte score! Hij stoot 150 gram CO2 uit per km. De sprint van nul naar 100 is in 10,8 seconden geklaard. Op papier klinkt dat niet bijster aantrekkelijk, in de realiteit konden we echter niet klagen over het vermogen van deze motor.

Test Peugeot 508 SW

Peugeot biedt uiteraard nog een hele waaier aan andere motoren aan. De instapper aan dieselzijde is de 1.6 liter grote dieselmotor die 112 pk levert en de sprint naar 100 in 12,3 seconden klaart. Uiteraard gaat er met deze motor een laag theoretisch verbruik gepaard van 4,3 liter per 100 km. Onze testmotor kan ook zonder automaat besteld worden. Hij klaart een sprint naar 100 km/u vanuit stilstand dan in 10,1 seconde en verbruikt 4,8 liter per 100 km. Je kan de 2.0 HDi ook bestellen met 163 pk, de sprinttijd komt dan neer op 8,9 seconden, het verbruik tikt af bij 5 liter per 100 km. De topdiesel is een 2.2 liter groot HDi-blok dat 204 pk levert. Sprinten naar 100 km/u kan in 8,4 seconden, het verbruik dat daar tegenover staat komt neer op 5,9 liter per 100 km. Benzineliefhebbers kunnen terecht bij een 1.6 liter groot THP benzineblok. Het blok is beschikbaar met drie verschillende vermogens: 116 pk, 150 pk (met automaat) en 156 pk. Bij een wagen als de 508 kunnen we ons echter goed inbeelden dat vooral de dieselmotoren zullen scoren in de verkoop.

Test Peugeot 508 SW

De 508 is vooral afgesteld op comfort. Het onderstel filtert oneffenheden in de weg dan ook redelijk vlekkeloos. De zetels zitten heerlijk en dankzij een goede isolatie en een stille motor is het bij lage toeren zeer stil in de 508. Bij agressief bochtenwerk weet de Peugeot’s nieuwste vlaggenschip zich te redden, al moeten we toch zeggen dat de koets behoorlijk begint te hellen. Sportievelingen kiezen beter voor het GT-pack, dat de wagen iets sportiever maakt. Het stuurgevoel staat op één lijn met het rijgedrag van de wagen. Het is dus vooral comfortabel sturen. Niet messcherp, niet uiterst precies, maar wel zeer aangenaam. Peugeot heeft een mooi optimum weten vinden, oordelen we.

Test Peugeot 508 SW

Peugeot parkeert een 508 voor €25.330 op je oprit. Een faire prijs als we kijken naar het prijskaartje dat aan de Citroën C5, de Ford Mondeo, de Opel Insignia en de Renault Laguna hangt. Standaard voorziet Peugeot je van enkele leuke gadgets als cruise control, een lederen stuur en elektrische ruiten. Zelf reden we rond met het Allure-pakket dat je €33.730 kost. Voor die prijs krijg je onder meer een panoramisch dak, 17″ velgen en Bluetooth-verbinding met je telefoon. Je kan nog enkele opties aanvinken, zoals het navigatiesysteem (€1.900), lederen zetels (€1.200) en het Vision Pack (€1.050) met onder meer LED-lampjes en meedraaiende xenonkoplampen. Tussen het standaardmodel en het Allure uitrustingsniveau vinden we het Active uitrustingspakket. Top of the bill is het GT-pakket dat je Peugeot 508 iets sportiever maakt. Voor ongeveer €32.000 heb je een goed uitgeruste Peugeot 508, zeker en vast een aanvaardbare prijs als je naar de concurrentie kijkt.

Test Peugeot 508 SW

Conclusie

De Peugeot 508 vervangt twee modellen in het gamma en doet dat in stijl. De 508 ziet er goed uit en is uiterst comfortabel, de ideale wagen voor vertegenwoordigers dus. Zeker als je rekening houdt met de relatief zuinige motoren die Peugeot aanbiedt en het koffervolume waarover onze 508 SW beschikt. Het interieur is goed afgewerkt en Peugeot gebruikte materialen die horen bij een klassewagen. De automaat is niet altijd even goed bij de les, we raden kopers aan het vinkje bij de automaat niet aan te kruisen op de optielijst.

Test Peugeot 508 SW

Overzicht

+ Materialen interieur
+ Comfortabel
+ Binnenruimte

– Automaat is traag
– Oranje nachtverlichting

Test Peugeot 508 SW

Tekst: Jeroen Maes
Foto’s: Pieter-Jan Scheir & Jeroen Maes

Deel dit bericht:

1 reactie op "Rijtest & Video: Peugeot 508 SW 2.0 HDi"

  1. luk-asse 16-04-2012 om 18:29

    Niks over het uiterst kwetsbaar koetswerk! geen bumpers, geen stootbanden  –  hoe ziet dat eruit na een paar jaartjes stadsgebruik?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...