Porsche bereidt komst Cajun voor

Porsche Cajun
Porsche zal de Cajun gaan bouwen in Leipzig, waar zopas de eerste steen van een nieuwe productiefaciliteit gelegd werd.

De Cajun wordt een compacte versie van de Porsche Cayenne. Porsche investeert 500 miljoen euro in de nieuwe site, ineens worden er ook 1.000 nieuwe jobs geschept. De fabriek in Leipzig was in den beginne enkel een montagefabriek, maar dankzij de komst van een lakkerij en een site voor het bouwen van koetswerken, mag ook Leipzig zich een volwaardige fabriek noemen.

Tegen 2013 moet de Cajun al beginnen rondrijden, de Duitsers in Leipzig staan dus voor een behoorlijk strak tijdsschema. En zoals dat bij Porsche hoort, moeten de dingen niet enkel snel geregeld worden, maar ook goed. Want kwaliteit blijft immers belangrijk, zeker voor een Porsche. De Cajun moet nieuwe, jongere klanten naar het gamma van Porsche lokken. En dan hebben de Range Rover Evoque en de Audi Q5 er meteen een concurrent bij. Met die laatste zal de Cajun overigens behoorlijk wat componenten delen.

Porsche Cajun

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...