Meer pit voor Hyundai Veloster dankzij turbo

Hyundai Veloster
Wie een Hyundai Veloster kocht, moest het stellen met 140 pk. Maar daar komt nu dus verandering in!

Dankzij een twin-scroll turbo kan het 1.6 liter grote benzineblok namelijk wat meer vermogen voorzien, 204 pk m precies te zijn. Het koppel dat met die kracht gepaard gaat, komt neer op 265 Nm. De nieuwe motor voldoet in één keer ook aan de Euro 5 normen, mooi meegenomen, anders zouden we de nieuwe motor niet in Europa kunnen aanschaffen.

Verder zal Hyundai in de toekomst ook een nieuwe dieselmotor in de rekken leggen, zij het niet voor de Veloster. De 2.0 liter grote dieselunit beschikt over 150 pk en een duizelingwekkende 382 Nm koppel. Het voldoet overigens aan de Euro 6 normen. We zullen dit blok onder meer terug vinden in de Sante Fe. (via CS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...