Eerste info: Volvo V30

Volvo V30
Volvo komt met een grotere versie van de C30, dat wisten we al. Nu zijn de eerste (mogelijke) beelden en info er.

Eindelijk zal Volvo met dit model de concurrentie kunnen aangaan met onder meer de Volkswagen Golf en de Ford Focus, een segment waarin Volvo niet over een hatchback beschikte. Ook andere premium wagens zoals de BMW 1-Reeks, de Audi A3 en de toekomstige Mercedes A-Klasse hebben er binnenkort een concurrent bij.

Er wordt verwacht dat de voorkant van de V30 de typische familiesnuit zal krijgen. Hij zal dus gaan gelijken op de S60 en de XC60. Onderhuids vinden we het platform van de S60 terug, wat wil zeggen dat de V30 behoorlijk wat groter zal worden dan de C30. De instapmotor zal een compacte dieselmotor worden met het DRIVe-label. Meer nieuws verwachten we in de aanloop naar het autosalon van Genève, in maart volgend jaar. Het zou niet onlogisch zijn mocht dit nieuwe model in Gent geproduceerd worden, de C30 en de S60 worden daar ook gebouwd. Maar 100% zeker kunnen we dat nog niet zeggen. (via AE)

Lees hier onze rijtest met de Volvo C30.
Lees en bekijk hier onze rijtest met de Volvo S60.

 Volvo V30

Volvo V30

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...