Officieel: Genty Akylone

Genty Akylone
Een Franse supercar met 1.014 pk? Laat maar komen!

Is de crisis volledig voorbij? We zagen reeds het Britse merk Eterniti ontspruiten en nu komt ook een Frans automobielbedrijfje uit de grond geschoten. Genty Automobile, gelokaliseerd in Saint Yorre, koestert de ambities een supercar te bouwen. Zijn naam: de Akylone. Ze schotelen ons alvast enkele foto’s, een CGI-filmpje en de specificaties voor.

Een 4.8-liter V8 levert meer dan 1.000 pk en een koppel van 1.273 Nm, de krachtbron wordt gelinkt aan een zeventraps sequentiële versnellingsbak waarmee de Genty Akylone van 0-100 km/u sprint in amper 2,7 seconden. De topsnelheid van de 1.100 kg wegende supercar bedraagt 354 km/u. Verder krijgt de wagen achterwielaandrijving en carbon-keramische remmen. Genty zou de wagen officieel voorstellen op het autosalon van Parijs in september 2012, de productie blijft gelimiteerd tot 15 stuks. Tenminste, als de productie ooit echt aanvangt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Genty Akylone"

 1. ixke 19-10-2011 om 23:55

  waaaaaaaaaaaaaaauw
  MEGA-GEIL speelgoed op komst …
  enfin als het wat verder komt dat dit computer-gesimuleerd filmpje natuurlijk
  ben benieuwd !
  groet uit de tropen
  http://bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...