Preview: nieuwe Audi R8 2014

Audi R8
Ook supercars zijn soms aan vernieuwing toe. Audi toont ons in 2014 normaal een nieuwe Audi R8.

Aangezien dé trend bij supercars – en alle andere auto’s ook in feite – momenteel gewichtsbesparing is, zal de nieuwe Audi R8 nog lichter worden dan zijn voorganger. Audi is al een pionier inzake gewichtsbesparing en zal dat dankzij het gebruik van koolstofvezelversterkte kunststoffen en aluminium ook blijven.

Door het combineren van deze twee materialen, beweert Audi een structuur te kunnen maken die niet alleen lichter is dan een volledig koolstofvezel monocoque, maar die bovendien ook goedkoper is en steviger is. Niet alleen de monocoque zal een gewichtsbesparing ondergaan, ook ongeveer alle andere componenten van de huidige R8 moeten op een dieet om van de R8 de lichtste uit zijn klasse te maken. (via MA)

Audi R8 Sexy Babe

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: nieuwe Audi R8 2014"

  1. TDB 18-10-2011 om 11:27

    Knappe lijnen onderaan!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...