Volvo V60 Plug-in vanaf volgend jaar beschikbaar

Volvo_V60_Plug-in_Hybrid
Goed nieuws! De superzuinige Volvo V60 Plug-in Hybrid die Volvo begin dit jaar voorstelde, is vanaf volgend jaar al te koop!

De V60 Plug-in Hybrid is het resultaat van een samenwerking tussen Volvo en Vattenfall, een Zweedse energieleverancier. Dit model stoot 49 gram CO2 uit per km, wat uitzondelijk laag is. Dit kan dankzij de combinatie van een dieselmotor, een elektromotor en een batterijpack dat opgeladen kan worden aan het stopcontact.

De V60 Plug-in Hybrid kan 50 km rijden zonder ook maar één druppel brandstof aan te raken. Dankzij zijn gemiddeld verbruik van 1,9 liter per 100 km, kan hij 1.200 km rijden op een tank. Dankzij het inschakelen van een elektromotor kost de V60 Plug-in Hybrid minder in verbruik, ongeveer een derde van wat een traditionele verbrandingsmotor nodig heeft aan brandstof. De batterijen opladen kan in 5 uur.

Lees hier onze rijtest met de Volvo S60.
Lees hier onze rijtest met de Volvo V60. 

Volvo V60 Plug-in Hybrid

Volvo V60 Plug-in Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...