Review: GP van Zuid-Korea

GP Zuid-Korea 2011
Sebastian Vettel bevestigde zijn titel en behaalde zonder problemen de overwinning op het circuit van Yeongam.

In tegenstelling tot vorig jaar een droge race in Zuid-Korea. Hoewel er in het begin van de race enkele druppels vielen, bleef een heisa zoals vorig jaar uit. Lewis Hamilton mocht uit pole-positie vertrekken en iedereen kwam zonder brokstukken de eerste bocht door. Wereldkampioen Sebastian Vettel vatte de race aan alsof het kampioenschap nog niet binnen was. Hij verschalkte Lewis Hamilton reeds in de eerste ronde en veroverde zo de eerste positie. Grote verliezer bij de start was Jenson Button, die in al het gedrum enkele plaatsen verloor.

GP South-Korea 2011 - Start

Sebastian Vettel zat comfortabel in zijn Red Bull en begon geleidelijk aan een voorsprong op te bouwen. Niet ver achter hem was de spanning iets hoger: Massa, Alonso, Button en ook Rosberg gingen volop de strijd aan voor de vierde positie. Jenson Button en Nico Rosberg kwamen samen de pits binnen en door een foutje bij het opnieuw oprijden van het circuit ging Button voorbij de Duitser. De Mercedes-bolide is zoals geweten echter uitstekend op het rechte stuk en passeerde de McLaren opnieuw. Jenson Button verloor zo even het voordeel van zijn nieuwe banden, maar een ronde later bleek Button toch de sterkste.

GP South-Korea 2011 - Rosberg vs Button

Toch leken zowel Button en Rosberg voldoende voordeel te halen uit hun vroege pit-stop, de voorsprong op beide Ferrari’s was aanzienlijk na de bandenwissel van de rode bolides. Net wanneer de leider in de race binnenkwam voor zijn vers rubber, maakte Vitaly Petrov een inschattingsfout en knalde hij Michael Schumacher uit de race. Enkele ronden safety car waren het gevolg van de crash. De Rus op zijn beurt moest bij nader inzien ook zijn strijd staken, de Renault bleek iets te veel beschadigd.

GP South-Korea 2011 - Crash

Toen de safety car opnieuw binnenkwam, ging de spanning bij Vettel en Hamilton de lucht in. De Duitse wereldkampioen was echter bij de pinken en nam meteen een voldoende voorsprong om een DRS-mogelijkheid voor Hamilton te vermijden. Vettel behield alzo de leiding en zou deze alsmaar verder uitbouwen gedurende de rest van de race. Teamgenoot Mark Webber op zijn beurt hield ook de McLaren van Button achter zich en opende de jacht op Hamilton.

GP South-Korea 2011 - Crash

Het gevecht tussen deze twee heren domineerde het laatste deel van de race. Hamilton moest hard verdedigen om Webber achter zich te houden. Webber passeerde de Brit weliswaar, maar moest vervolgens al snel zijn positie weer prijsgeven. De stuurmanskunsten van beide piloten waren een streling voor het oog, Formule 1 op zijn best. Vettel maakte zich er echter niet druk om, hij was reeds uit het zicht verdwenen en controleerde probleemloos.

GP South-Korea 2011 - Hamilton vs Webber

De top drie zou niet meer wijzigen, aangezien Webber – en niet Button – bovendien als derde op het podium stond, was de constructeurstitel voor Red Bull binnen. Redenen tot feesten genoeg bij deze jongens. Landgenoot Jérôme d’Ambrosio had daarentegen een veel minder weekend. In de kwalificaties bleef hij meer dan anderhalve seconde achter op teamgenoot Timo Glock, een eeuwigheid in de Formule 1. Hij finishte de race bovendien als voorlaatste. We hopen dat het F1-avontuur voor Jérôme niet eindigt na één seizoen…(Foto’s:F1Fanatic)

GP South-Korea 2011 - Red Bull

Resultaten

1. deSebastian Vettel Red Bull 1:38:01.994
2. ukLewis Hamilton McLaren +12.019
3. auMark Webber Red Bull +12.477
4. ukJenson Button McLaren +14.694
5. esFernando Alonso Ferrari +15.689
6. brFelipe Massa Ferrari +25.133
7. esJaime Alguersuari Toro Rosso +49.538
8. deNico Rosberg Mercedes +54.053
9. chSebastien Buemi Toro Rosso +1:02.762
10. ukPaul di Resta Force India +1:08.602
11. deAdrian Sutil Force India +1:11.229
12. brRubens Barrichello Williams +1:33.068
13. brBruno Senna Lotus Renault +1 Ronde
14. fiHeikki Kovalainen Team Lotus +1 Ronde
15. jpKamui Kobayashi Sauber +1 Ronde
16. mxSergio Perez Sauber +1 Ronde
17. itJarno Trulli Team Lotus +1 Ronde
18. deTimo Glock Virgin +1 Ronde
19. auDaniel Ricciardo HRT +1 Ronde
20. beJerome d` Ambrosio Virgin +1 Ronde
21. itVitantonio Liuzzi HRT +3 Ronden

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...