Toyota keert terug naar Le Mans met hybride LMP1

Toyota Hybrid LMP1
Na Porsche keert ook Toyota terug naar de LMP1-klasse in Le Mans, de Japanners gaan de strijd aan met een hybride.

Toyota zal volgend jaar Audi en Peugeot het vuur aan de schenen trachten te leggen met een nieuw hybride prototype. De wagen zal deelnemen aan verschillende races in het 2012 FIA World Endurance Championship, maar de focus ligt ongetwijfeld op de 24-uren van Le Mans. De LMP1-wagen wordt momenteel gebouwd door Toyota Motorsport in Duitsland, de benzine-hybride aandrijflijn is afkomstig uit Japan. Het team is gestationeerd in Cologne, waar het Formule 1 team vroeger huisvestte.

Als alles verloopt zoals gepland, zal de wagen rond de jaarwisseling klaar zijn voor een reeks uitdagende testen begin 2012. Toyota nam reeds eerder deel aan de 24-uren race van Le Mans, maar nog nooit met een hybride voertuig. Met het gebruik van een hybride in de 24-uren van Le Mans willen ze een nieuw hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van de legendarische race. Of ze met de nieuwe wagen echter een ware dreiging vormen voor de bloedsnelle Peugeot’s en de Audi’s, valt nog af te wachten.

Toyota Le Mans 1999

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...