Honda bevestigt de komst van een nieuwe NSX

Honda NSX 1998
Honda werkt aan een opvolger voor de iconische NSX, hij zou reeds volgend jaar op de markt kunnen komen.

Vorig jaar gingen reeds geruchten de ronde over een opvolger voor de Honda NSX, een ware sportwagen met middenmotor die in onze contreien helaas zeer zeldzaam is. In een interview met Autocar bevestigde het hoofd van de R&D-afdeling, Mibe Toshihiro, dat Honda klaar is voor een nieuwe reeks hybride en elektrische voertuigen. Een nieuwe NSX zou kaderen binnen die nieuwe projecten.

De nieuwe Honda NSX wordt dus duidelijk een totaal verschillende wagen dan zijn voorganger, die een vermogen had van 290 pk en slechts 1350 kg in de weegschaal legde. Of de hybride NSX nog steeds een middenmotor krijgt, wordt ook betwijfeld. Verschillende geruchten wijzen op een conceptmodel of zelfs een zo goed als afgewerkte wagen op het autosalon van Tokyo volgende maand. Wij zijn benieuwd. (Via:Autocar)

Honda NSX

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...