Spyshots: Mercedes CLS Shooting Brake

Mercedes CLS Shooting Brake
Dat Mercedes de CLS Shooting Brake in productie zal nemen wisten we al, nieuwe spyshots bevestigen dat Mercedes hard werkt aan een productieversie.

De Mercedes CLS Shooting Brake zou binnen een jaar bij de dealers moeten staan, Mercedes heeft dus niet veel tijd meer om van het prachtige conceptmodel een waardig productiemodel te maken. Alles lijkt echter volgens plan te verlopen, want spyshots tonen ons dat de wagen al duchtig rondtoert rond het R&D centrum van Mercedes in Sindelfingen. De achterpartij van het testmodel werd op opvallende wijze ingepakt, vermoedelijk zal er daar nog wat gesleuteld worden aan het design van het conceptmodel. Zo zullen de achterlichten vermoedelijk overgenomen worden van de standaard CLS en kan het zijn dat de glaspartij naar achter toe iets minder scherp zal toelopen.

Het conceptmodel van de Mercedes CLS Shooting Brake werd voor het eerst voorgesteld op het autosalon van Bejing in 2010, het merk met de ster wil met de Shooting Brake graag weerwerk bieden tegenover de Audi A7 en BMW 5-Reeks GT. Onder de motorkap zullen we hetzelfde motorgamma als van de standaard CLS terugvinden, waaronder langs dieselzijde een 2.1-liter viercilinder en 3-liter V6. Langs benzinezijde is er plaats voor een 3.5-liter V6 en een 4.7-liter turbo V8. Later zal ook een AMG-model met 5.5-liter V8 worden gelanceerd. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Mercedes CLS Shooting Brake"

  1. BNNY 12-10-2011 om 20:35

    Sexy!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...