Project Kahn voorziet de SLK van extra testosteron

Project Kahn doet de Mercedes SLK 250
De nieuwe Mercedes SLK ziet er beter uit dan zijn voorganger, maar Project Kahn kan het duidelijk nog iets meer verfijnen.

Vroeger kreeg de SLK wel meer dan eens enkele verwijten, van kappersauto tot vrouwenmobiel. Mercedes had het negatieve imago ook door en deed zijn best om met het nieuwe model toch met iets krachtigere looks voor de dag te komen. In verschillende opzichten zijn ze daarin geslaagd, het is enkel nog afwachten wat het grote publiek denkt over de nieuwe instapper binnen het roadstergamma van de Duitsers. De basisversie is de SLK200 die goed is voor 174 pk en dat is goed voor een sprinttijd van slechts 7,3 seconden naar 100km/u.

Het is ook voor die versie dat het Britse Project Kahn een update klaar heeft, waarmee ze de instapper willen opwaarderen. Voor €49.000 krijg je een volledig aangepaste wagen. Het motorvermogen stijgt met 30 pk en kan optioneel nog eens 26 pk toenemen dankzij een tuningsmodule van Brabus. Op deze minieme vermogenstoename na is het vooral het uiterlijk dat onder handen genomen werd. Zo krijg je het AMG pack in het matzwart en een grille uit koolstofvezel. Om het geluid ook iets daadkrachtiger te laten klinken werd er een volledig nieuw uitlaatsysteem geïnstalleerd, net zoals er matzwarte 20″ velgen worden toegevoegd aan de SLK, uiteraard met contrasterende bloedrode remklauwen.

In vergelijking met een standaard Mercedes SLK betaal je slechts €9.000 meer, maar je krijgt wel een redelijk exclusieve wagen die geen gelijke kent. Zo geeft Kahn nog mee dat het interieur volledig op maat van de klant wordt opgebouwd met een eindeloze keuze aan kwalitatieve materialen en kleuren. Om geen kwetsende verwijten te krijgen met een SLK kan je dus maar voor de zekerheid investeren in deze Project Kahn, of je kan ook nog doorsparen voor de SLK55 AMG.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Project Kahn voorziet de SLK van extra testosteron"

  1. MRM 12-10-2011 om 13:47

    Van dit soort tuning mag er meer komen. 
    Andere minder smaakvolle alternatieven mogen gerust uitblijven 🙂 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...