Meer details: opvolger Ferrari 599

Ferrari_GT
Ferrari zal een nieuwe GT voorstellen op het autosalon van Genève in maart. Tijd om even vooruit te blikken.

Als we AutoExpress mogen geloven, zal de opvolger van de 599 nog steeds over een V12-motor beschikken en da’s maar goed ook! De motor zou maar liefst 700 pk bieden, de gelijkenissen met de Lamborghini Aventador zijn dus treffend. De motor is afkomstig uit de Ferrari FF, maar zorgt voor wat meer kracht. Nul naar honderd moet in 3,2 seconden geklaard zijn, klinkt het.

Anders dan bij de FF zal de kracht van het V12-blok niet over alle vier de wielen verdeeld worden, maar gaat al het motorgeweld richting achterwielen. De versnellingsbak beschikt over een dubbele koppeling met 7 verzetten. Een elektronisch differentieel à la F1 moet voor optimale prestaties zorgen.

Gewichtsbesparing is helemaal in. Ferrari gebruikt dan ook materialen als aluminium en – hoe kan het ook anders – koolstofvezel. Het totale gewicht van Ferrari’s nieuwste zou neerkomen op 1.690 kg. AutoExpress doet direct een gokje naar de looks van het nieuwe model. De voorkant gaat volgens hen gelijken op de 458 en de FF, achteraan vinden we een diffuser terug die aan de 599 GTO doet denken, de uitlaatpijpen doen ons aan de California herinneren.

Ferrari GT

Ferrari GT

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...