300 pk voor de Range Rover Evoque?

Range Rover Evoque
Naar verluidt wordt er aan een 300 pk sterke versie van de Range Rover Evoque gewerkt. Laat maar komen!

De kracht van de Evoque zou uit een 2.0 liter groot blok komen dat van Ford afkomstig is. Dankzij gigantische turbodruk zou het mogelijk zijn om maar liefst 300 pk uit de cilinders te persen. Moet kunnen, Alfa beweert het zelfs te doen met minder slagruimte. Momenteel rijdt de verantwoordelijke voor de Evoque rond met een dergelijk exemplaar. De man laat weten dat het model niet per se in productie gaat, maar dat het chassis al die kracht hoe dan ook goed aankan.

De vraag is natuurlijk hoe het ding zal gaan heten. Range Rover beschikt niet over een performance-afdeling, alle krachtige modellen krijgen er wel het label Supercharged mee. Bij Land Rover gaan ze dus op zoek naar een speciale badge of een submerk. Benieuwd hoe dat verhaal afloopt! (via AC)

Deel dit bericht:

3 reacties op "300 pk voor de Range Rover Evoque?"

 1. Wolf 08-10-2011 om 15:01

  Prachtige auto met mooi interieur maar ik mis twee dingen, wat me erg verbaasd. Ten eerste is er geen adaptive cruisecontrol beschikbaar en ten tweede geen V6 motoren.
  Een luxe uitgevoerde 5 deurs kost in Nederland  85000 euro. Daar heb je ook een heel luxe C klasse met 3,5 liter V6 met ruim 300 pk voor in AMG trim……moeilijke keuze.

 2. ixke 08-10-2011 om 23:09

  HELL YEAH !!!!
  laat maar komen !
  Eeeehm Wolf … neem jij maar gerust die C-klasse, ik verlos je met plezier van de Evoque ;-))))
  Greetz from the tropIX
  http://bahia.basix.cc

  • Wolf 24-02-2012 om 21:37

   Icke , heb er even over nagedacht en ga voor de XC60….ik zal naar je toeteren als ik je voorbij zie flitsen in de Evoque.lol

Reageer

Reactie aan het plaatsen...