Seat IBX Concept gaat in productie

Seat IBX Concept
Seat heeft de productie van de IBX Concept bevestigd, de SUV zal naast de Audi Q3 gebouwd worden in Martorell, Spanje.

De VW-Groep heeft Seat groen licht gegeven om de IBX Concept in productie te brengen. De Spaanse autobouwer heeft het concept op het autosalon van Genève gelanceerd, en lijkt nu helemaal klaar om een eerste SUV op de markt te zetten. Het conceptmodel bestond nog uit een sportieve tweedeurs SUV, vermoedelijk zal het productiemodel met vijf deuren uitgevoerd worden, de sportieve lijnen blijven vermoedelijk wel trouw op post. De Seat SUV zal als Urban-SUV op de markt gebracht worden en zal daarvoor het onderstel en een groot deel van de techniek delen met de Audi Q3. Het is dan ook weinig verrassend dat de Seat IBX op dezelfde productielijn als de Q3 gebouwd zal worden.

Goed nieuws dus voor de arbeiders van de Martorell fabriek in Spanje, want naast de productie van de Q3 krijgen die er nu ook nog een tweede SUV bovenop. Voor de lancering moeten we echter nog wat geduld uitoefenen, want de IBX zal pas in 2014 op de markt worden gebracht. Het conceptmodel had trouwens een hybride aandrijflijn, maar het is erg onwaarschijnlijk dat deze technologie ook het productiestadium zal halen. Standaard zou er echter voor voorwielaandrijving gekozen worden, modellen met vierwielaandrijving zullen optioneel worden aangeboden.

Officieel Seat IBx Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...