PSA Velv: mee met de trends!

PSA Peugeot Citroen Velv
Audi, VW en Opel stelden onlangs een compact stadsconcept voor en dat van Renault komt zelfs binnenkort op de markt. De PSA-groep kan niet anders dan meedoen!

En wat vinden we terug op de Facebook-pagina van Citroën? Foto’s en een heel klein beetje uitleg over de PSA Vélv. Die afkorting staat voor Véhicule Electrique Léger de Ville, een compacte stadswagen dus. De Vélv is een lichte driezitter die op een elektromotor draait. Citroën claimt een verbruik van 85 Wh/km, wat volgens hun belachelijk weinig is.

Dit conceptmodel werd op een forum van innovaties in Frankrijk getoond. De Renault Twizy, de Opel One Euro, de VW NILS en de Audi Urban Concept hebben er dus een concurrent bij. Benieuwd wanneer deze modellen effectief zullen aanslaan bij het grote publiek. Zuiniger moet het op termijn sowieso, de vraag is gewoon wanneer het zo hard nodig is dat we ons met ultracompacte mobielen gaan verplaatsen. Misschien moeten we een naam uitvinden voor dit nieuwe segment. Suggesties? Micromilers?

Deel dit bericht:

1 reactie op "PSA Vélv: mee met de trends!"

  1. PJS 07-10-2011 om 19:20

    Wat een gedrocht!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...