Impressie: Skoda Citigo RS

Skoda Citigo RS render
De Skoda Citigo saai? Wat dan te denken van de Citigo RS?

Na de lancering van de VW Up! kregen alle VW-Groep leden de kans om ook een nieuwe stadswagen op basis van dit model te ontwikkelen. Bij Skoda heet het model de Citigo, bij Seat gaat men voor de klinkende naam Mii. Het model zorgt sowieso niet voor rechtopstaande haren, aangezien het vermogen niet boven de 75 pk uitkomt. Maar wat zou er gebeuren als Skoda in de toekomst beslist om ook een RS-model van de Citigo te lanceren? Zouden we dan wel in de rij staan voor dit model?

Skoda zou met de Citigo RS kunnen mikken op de Abarth 500, een model dat gezien zijn formaat maar weinig concurrentie heeft. Onder de motorkap zou een vermogen van 135 pk volstaan, tenzij het merk meteen de 500 EsseEsse wil aanvallen, dan moeten 160 paarden bijeengezocht worden. Qua motor lijken twee opties meteen in aanmerking te komen, ofwel gaat men voor een 1.2 TSI met standaard 105 pk, ofwel kan men de 1.4 TSI zijn werk laten doen met 180 pk. Beide motoren kunnen respectievelijk naar boven en naar onder aangepast worden, dus qua vermogensoutput lijkt ons dat geen probleem. Een sprint van 0 naar 100 km/u zou hierdoor minder dan 8 seconden duren. (Impressie: Theophilus Chin)

Skoda Citigo RS render

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: Skoda Citigo RS"

  1. TDB 05-10-2011 om 11:21

    Wel een stukje saaier en minder mooi dan het design van de Fiat/Abarth 500… desalniettemin een leuke aanvulling.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...