Zuinige dieseltjes voor Citroen C3 en DS3

Citroen DS3
De Citroën DS3 en C3 zullen voortaan met twee nieuwe en bovendien zuinige dieselmotoren beschikbaar zijn.

De meest compacte motor is een 1.4 e-HDi 70 Airdream motor. Hij beschikt over 70 pk en stoot amper 87 gram CO2 uit per km. Voldoende om van fiscale voordelen te genieten! En uiteraard ook om bij te benen met andere concurrenten zoals de Ford Fiesta ECOnetic. Deze motor wordt aan een elektronisch gestuurde versnellingsbak gekoppeld.

De andere nieuwe dieselmotor is een 1.6 e-HDi 110 Airdream motor met een manuele zesbak. Dankzij de microhybride technologie stoot dit model 99 gram CO2 uit, ook voldoende voor een fiscale premie! Van nul naar honderd sprinten neemt bij dit model zo’n 9,8 seconden in beslag. De topsnelheid komt neer op 190 km/u. Zijn gemiddeld verbruik blijft beperkt tot 4,2 liter per 100 km.

Lees hier onze rijtest met de Citroën C3.
Lees hier onze rijtest met de Citroën DS3. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...